Przejdź do stopki

Konkurs kulinarny „Odkryjmy Sądeckie Potrawy Lokalne”

Treść

Jesteś pasjonatem gotowania i posiadasz autorskie przepisy wykorzystujące produkty lokalne? Zgłoś się do udziału w konkursie kulinarnym „Odkryjmy Sądeckie Potrawy Lokalne” realizowanym przez Fundację Horyzont 360, Heron Live Hotel, Gminny Ośrodek Kultury w Gródku nad Dunajcem oraz Gminę Gródek na Dunajcem.

Jesteś pasjonatem gotowania i posiadasz autorskie przepisy wykorzystujące produkty lokalne? Zgłoś się do udziału w konkursie kulinarnym „Odkryjmy Sądeckie Potrawy Lokalne” realizowanym przez Fundację Horyzont360, Heron Live Hotel, Gminny Ośrodek Kultury w Gródku nad Dunajcem oraz Gminę Gródek na Dunajcem.

 

W konkursie może wziąć udział jedna osoba lub grupa osób, która zgłasza do konkursu maksymalnie
3 lokalne potrawy. Potrawy te muszą być związane z regionem Sądeckim – Powiatem Nowosądeckim
i posiadać min. 15 letnią tradycję wytwarzania na obszarze Powiatu Nowosądeckiego. Szczególnie mile widziane będą potrawy z fasolą Piękny Jaś.

 

Jak zgłosić się do konkursu?

Na stronie internetowej Fundacji Horyzont360, w zakładce „Projekty” znajdują się informacje
o konkursie, w tym regulamin opisujący zasady udziału oraz formularz zgłoszeniowy.

 

Zgłoszone potrawy będą odtwarzane przez Kucharzy Hotelu Heron, najlepsze z nich zostaną nagrodzone, a także znajdą się w specjalnym przewodniku kulinarnym wydanym w celu promowania obszaru Powiatu Nowosądeckiego.

 

Termin nadsyłania zgłoszeń to 30.06.2019 r.

Zachęcamy do udziału w konkursie.

 

Konkurs realizowany jest w ramach projektu „Fasolowe Żniwa” dofinansowanego z budżetu Województwa Małopolskiego.