Zapraszamy do udziału w „Śliwkowym Konkursie Kulinarnym 2016”
Treść
„Śliwkowy Konkurs Kulinarny” organizowany jest przez Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku” po raz szósty. Jego celem jest promocja obszaru Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” poprzez wyłonienie najciekawszych potraw z wykorzystaniem śliwek (świeżych, suszonych, mrożonych, etc.), a także zaprezentowanie szerokiemu gronu odbiorców bogactwa i różnorodności tradycji kulinarnych.
„Śliwkowy Konkurs Kulinarny” organizowany jest przez Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku” po raz szósty. Jego celem jest promocja obszaru Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” poprzez wyłonienie najciekawszych potraw z wykorzystaniem śliwek (świeżych, suszonych, mrożonych, etc.), a także zaprezentowanie szerokiemu gronu odbiorców bogactwa i różnorodności tradycji kulinarnych.
Konkurs przeprowadzany jest w dwóch obszarach tematycznych:
Kategoria I: dania główne, zupy, przystawki
Kategoria II: desery, wypieki, konfitury, napoje
Konkurs adresowany jest do osób zamieszkałych na obszarze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” tj. z gmin: Czchów, Gnojnik, Gródek nad Dunajcem, Iwkowa, Korzenna, Lipnica Murowana, Łososina Dolna. Zgłoszenia
do konkursu przyjmowane są od 1 do 31 lipca 2016 roku (osobiście, pocztą tradycyjną, mailowo: biuro@nasliwkowymszlaku.pl).
Rozstrzygnięcie konkursu zaplanowane jest na sierpień i wrzesień podczas lokalnych imprez plenerowych na obszarze wszystkich gmin należących do Śliwkowego Szlaku. Uczestnicy konkursu zaprezentują gotową potrawę do oceny przez jury konkursowe. Szczegółowe informacje na stronie internetowej www.nasliwkowymszlaku.pl oraz
w biurze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” (tel. 14 68 44 549).